Star White Gold

Bintang Putih Emas

“emas putih yang benar-benar putih berkilau tanpa penyaduran”

Bagaimana warna putih adalah emas putih anda?

Gaya, fesyen, kecantikan semua adalah sebab untuk ramai orang memilih emas putih. Perhiasan emas putih bersama berlian. Emas putih dan cerah. Emas putih mempunyai rupa refleksif yang tulen. Emas putih berkilau … atau benarkah ia?

Emas putih boleh digambarkan dengan petrol. Secara amnya terdapat tiga gred petrol, gred pertengahan biasa (benar-benar terendah), dan premium. Di samping itu, tidak semua gas dicipta sama. Kita semua mempunyai pengalaman prestasi buruk akibat gas yang kurang dibuat. Emas putih juga mempunyai tiga gred. Gred 3 adalah putih, gred 2, gred 1 adalah premium. Ini bermakna apabila emas putih dibuat, ia boleh menjadi kekuningan menjadi kuning muda.

Apabila cincin emas putih baru mereka disalut dengan logam putih yang dipanggil rhodium. Rhodium adalah logam yang sangat mirip dengan platinum dan rhodium berkongsi banyak sifat platinum termasuk warna putihnya. Penyaduran rhodium digunakan untuk menjadikan putih putih kelihatan lebih putih. Warna semulajadi emas putih sebenarnya boleh menjadi warna kuning terang. Rhodium sangat putih dan sangat keras, tetapi ia

Contoh berlebihan emas bersalut

akhirnya haus.

Regular, Plus, atau Premium?      

Pernyataan Pasukan Petugas Emas White pada penyaduran emas putih menunjukkan bagaimana pengeluar perhiasan melihat penyaduran rhodium. “Kekurangan definisi industri yang diterima putih seperti yang diterapkan pada emas putih telah menjadi masalah dalam industri perhiasan, di mana penyaduran rhodium emas putih menjadi biasa, dengan itu menyembunyikan warna sebenar emas putih dari pengguna pada masa itu pembelian. Penyaduran Rhodium emas putih adalah undang-undang di kebanyakan negara. Untuk alasan teknikal dan ekonomi yang baik, istilah ‘putih’ telah digunakan secara elastik untuk merangkumi pelbagai warna dan ini menyebabkan pengguna tidak puas hati. “(Pasukan Petugas Emas Putih, inisiatif MJSA dan Majlis Emas Dunia)

Selama bertahun-tahun saya telah memberitahu klien saya tentang masalah itu tanpa penyelesaian yang sebenar … sekarang kita mempunyai penyelesaian!

Kenapa pengguna emas putih tidak berpuas hati? Kerana mereka tidak tahu apa warna sebenar perhiasan ketika mereka membelinya. Saya telah melihat cincin emas kuning disadur untuk kelihatan putih. Ini adalah benar 14 karat kuning emas yang dibuat untuk melihat putih dan ia berjaya untuk seketika. Apa yang dilakukan oleh pasukan petugas emas itu adalah dengan tiga tahap gred emas putih. Bijak kan? Tetapi itu bukan masalah sebenar. Bagaimana anda boleh mengetahui apa perhiasan yang kelihatan seperti di bawah penyaduran?

Selama bertahun-tahun, beberapa pengeluar memberitahu pelanggan mereka mengenai perhiasan mereka yang menguning adalah luar biasa.Emas putih yang dipakai rupanya emas kuning. Atau yang paling saya sukai pernyataan mereka ialah, ‘anda menjadikannya kelihatan kuning’. Kimia badan awak membuat perhiasan bertukar kuning.

Saya tahu kebanyakan jurujual hanya melihat emas putih dengan penyaduran di atasnya dan menganggap itu adalah warna sebenar. Kebanyakan mereka tidak tahu bahawa pengeluar perhiasan memilih campuran aloi emas putih. Ia lebih murah untuk menggunakan aloi emas putih standard (sekali lagi standard adalah yang paling rendah) maka aloi mencari lebih putih.

Kebanyakan jurujual tidak mahu kelihatan tidak tahu supaya mereka menyampaikan apa yang mereka dengar, atau merasakan apa jawapan yang betul. Lagipun, pelanggan hanya mempercayai mereka dengan pembelian yang cukup besar, mereka mesti tahu atau kehilangan kepercayaan itu.

Apa yang dimaksudkan oleh Pasukan Petugas Emas Putih adalah cara untuk mengklasifikasikan keputihan atau warna emas putih. Maksud saya ialah, ia bergantung kepada cara anda melihat carta. Anda boleh mencari yellowness perhiasan atau bagaimana ia putih. Kedua-dua cara boleh memberi anda gred. Berikut adalah petikan dari Pasukan Petugas:

“Berdasarkan definisi emas putih dan sistem penggredan warna tiga bahagian yang dibangunkan oleh Pasukan Petugas Emas Putih, Indeks Keputihan membolehkan pengeluar dan peruncit untuk lebih berkomunikasi warna emas putih. Dengan menggunakan Indeks ini, peruncit akan dapat meminta produk perhiasan yang dihasilkan dalam Gred 1, 2 atau 3 emas putih, yang ditentukan seperti berikut:

 Gred 1: Baik putih.

Gred ini termasuk aloi yang mengukur kurang daripada 19 pada Indeks ASTM Yellowness, dan tidak memerlukan penyaduran rhodium.

Gred 2: Putih yang munasabah.

Gred ini termasuk aloi mengukur antara 19 dan 24.5 pada Indeks Yellowness. Penyaduran Rhodium adalah pilihan.

Gred 3: Miskin putih (pelunturan tidak lengkap).

Gred ini termasuk aloi berukuran 24.5 hingga 32 pada Indeks Yellowness, yang memerlukan penyaduran rhodium. Mana-mana aloi mengukur di atas 32 pada Indeks Yellowness jatuh di luar definisi “putih emas”.

Sekarang jangan berfikir selepas belajar berlian empat C anda mesti belajar carta grading emas putih. Ia tidak akan membantu mempelajari carta melainkan anda mempunyai mata x-ray. Anda tidak dapat melihat melalui penyaduran rhodium.

Selama bertahun-tahun saya telah memberitahu pelanggan saya mengenai masalah tanpa penyelesaian yang sebenar. Saya mempunyai artikel mengenai emas putih berbanding platinum yang anda boleh baca yang menjelaskan isu-isu tersebut. Tetapi sekarang kita mempunyai penyelesaian!

Tiada Penyaduran, Hanya Emas Putih Cantik

Kami telah menemui aloi emas yang sangat putih dan kelihatan hebat tanpa sebarang penyaduran. Bintang Putih Emas adalah cerah dan putih tanpa sebarang penyaduran. Anda melihat apa yang anda dapat. Tiada kerja meneka. Tidak mengambil perkataan orang lain tentang bagaimana ia benar-benar putih. Emas Bintang Putih mempunyai penamat keras shinny yang cerah yang akan kelihatan.

 

Walaupun kuning emas biasa putih dengan masa, Bintang Putih Emas kekal putih.

Pengilang kami dari aloi Star White telah mengujinya dan menyatakan: “Bintang emas putih telah dibangunkan dengan pemikiran pengguna kerana sesetengah orang yang menikmati rupa fesyen putih yang tinggi mungkin mempunyai kepekaan terhadap nikel dalam emas putih. Bintang emas putih telah dinilai oleh makmal ujian bebas yang terkemuka.

Kumpulan emas aloi emas Bintang tidak memerlukan penyaduran rhodium. Mereka telah diuji warna oleh Pejabat Assay & Gemological Amerika, sebuah bahagian dari BAO Technical Services Ltd., sumber pengujian yang paling berwibawa di dunia. Semua aloi emas Bintang Putih telah menerima penarafan “Premium”, menunjukkan bahawa penyaduran rhodium tidak diperlukan. ”

Dengan emas Bintang Putih, warna putih terang yang anda lihat adalah warna yang anda dapat. Permukaan reflektif yang kaya membuat sekeping perhiasan cantik, dan emas putih bersih menunjukkan berlian ke kecemerlangan penuh mereka. Pure Star White Gold meningkatkan banyak reka bentuk perhiasan.

Lihat Perbezaan Bintang Putih

Apabila anda membeli sebentuk cincin berkualiti yang anda mahu ia bertahan selama beberapa dekad. Itulah sebabnya ramai orang kecewa dengan emas putih tradisional. Selepas beberapa bulan dipakai, ia menjadi cahaya kuning dan kehilangan rupa putih tulen. Bintang emas putih akan mengekalkan kemurniannya untuk generasi. Paparan terang yang bersih anda membeli perhiasan untuk akan kekal, bukan hanya plat tipis.

Meklate Gold & Diamonds menjanjikan ‘Star White gold’adalah emas putih. Gaya cerah emas Star White akan meningkatkan rupa berlian dan batu permata. Perhiasan Bintang Putih akan berlangsung lama sekali dengan rupa emas putih tulen yang bersih. Perhiasan putih berprestij anda akan mengekalkan keindahan dan kesenangannya untuk masa hidup.


Asyraf goldsmiths

Meklate Gold & Diamonds Jeweller